Waddenwandelen arrangement

4 dagen / 3 nachten
vanaf 01 januari 2020 dagelijks
Het Noordoosten van Fryslân, gelegen aan het Werelderfgoed Waddengebied, ruimte te over, groene weiden, uitgestrekte akkers, schilderachtige kerk/terpdorpen, prachtige luchten.
Een in zichzelf gekeerd gebied waar de tijd heeft stilgestaan, hoor je in zo’n geval vaak beweren…….. maar schijn bedriegt, zeker in Paesens-Moddergat. Hier maakt u kennis met het Dorp en omgeving door vanuit B&B Lytshuis Zilver te gaan wandelen. Dit heeft een bijzondere aantrekkingskracht, op mensen uit de hele wereld !!

De Waddenkust verwelkomt u, beleef hier de cultuur en de bijzondere natuur, de rust en het open landschap. Nergens in Nederland kun je nog zoveel ruimte, duisternis en stilte ervaren.

1e dag : aankomst
Wij ontvangen u met een drankje keuze uit : Warme chocolademelk, Gluhwein, Koffie/Thee, Bier, limonade en een bijbehorende plaatselijke lekkernij, ondertussen voorzien wij u van documentatie over de omgeving met streek verhalen.
Daarna betreed u een ruim, comfortabel, gastenverblijf met eigen badkamer waar u geniet van de prachtige sterrenhemel vanuit uw heerlijke boxspring.
Op uw kamer staat ten aller tijden kosteloos een fles drank gereed.

2e dag : ontdekken……
U maakt op het door u gewenst tijdstip gebruik van het aan tafel geserveerd uitgebreid streekontbijt incl. boerderijeitjes en vers geperst sinaasappelsap.
Tijdens het ontbijt stelt u zelf een lunchpakket samen voor de inwendige mens.
Wij stellen de kosteloos verkrijgbare wandelkaarten ter beschikking en u start met uw ontdekkingstocht langs de Waddenkust.
Na tal van indrukken keert u terug naar uw Bed & Breakfast, waar u zich opfrist om het driegangen verrassingsdiner incl. drankjes te gaan nuttigen. Als het maantje dan weer aan de hemel verschijnt geeft u zich weer over aan de rust en de duisternis.

3e dag
Lekker uitslapen, daarna wederom genieten van een heerlijk ontbijt, waarbij u in herinnering haalt wat u allemaal heeft ontdekt. Ook vandaag stelt u zelf uw lunchpakket samen. Echter u bent nog niet klaar….. want u mag ook nog kosteloos naar Museum ‘t Fiskershûske, waar u een goed beeld krijgt hoe de visserlui hier woonden en werkten.
Daarna gaat u met behulp van de gratis ter beschikking gestelde routebeschrijving met uitleg over wat u passeert uitwaaien in De PeazemerLannen, een natuurgebied op 400 Meter. van de B&B pal achter de dijk in Paesens-Moddergat. U loopt hier over ‘t Schapendijkje en waant u alleen op de wereld.

4e dag 
Ontwaken, ja wrijf maar in de oogjes, u bevind zich nog steeds in de naaste omgeving van ‘t Wereld Erfgoed Waddengebied, en wat is het hier rustig…….en donker……en ontzettend mooi….
Nu is het uw laatste ontbijtje in de B&B waar u alle tijd voor neemt en mocht u tijdens de terugreis trek hebben dan maakt u ook vandaag een lunchpakketje voor uw “barre tocht” naar huis. Niet voordat u uw eigen herinnering kenbaar gemaakt heeft aan ons uitnodigend en geduldig gastenboek.

Including

  • Welkomstdrankje met lokale lekkernij
  • 3 Overnachtingen in een kamer naar keuze
  • 3x Uitgebreid streekontbijt met vers gebakken brood, boerderijeitjes en vers geperst sinaasappelsap
  • 1 x 3 gangen diner op door u gewenste dag.
  • Gratis gebruik van wandelkaart
  • Lunchpakketten
  • Entreebewijs museum 't Fiskershûske
179,- per persoon.
Reservation for a minimum of 2 persons
Exclusief gemeentelijke heffingen/toeristenbelasting € 1.25 p.p.p.n.